ייעוץ עסקי לחברת תיירות

ייעוץ עסקי לחברת תיירות

ייעוץ עסקי לחברת תיירות

חברות בתחום תיירות ונופש אמנם מתנהלות על פי אותם כללים של העולם העסקי כמו כל פירמה אחרת, אך יש בתחום הזה ייחודיות מאוד משמעותית אשר מצריכה הבנה עמוקה והכרות קרובה עם הנושא גם מצידו של היועץ העסקי בטרם הוא ניגש למשימת הייעוץ והליווי של העסק.

עונתיות – האגוז הקשה של חברות תיירות

ניהול חברת תיירות מתאפיין בחוסר יציבות תזרימית שנובעת מן העובדה שלתחום התיירות יש עונות שיא ברורות לצד תקופות “מתות”. העונות משתנות בהתאם לסוג השירותים אותם מציעה החברה ומיקום לקוחותיה. כך למשל סוכנות תיירות אשר מציעה חבילות של טיולים מאורגנים לחו”ל לקהל הלקוחות הישראלי תעבוד מאוד קשה בחודשי יולי-אוגוסט, תרשום פיקים משמעותיים בפעילותה בתקופות של פסח וסוכות, אולם בחודשי החורף מחזור המכירות שלה יהיה נמוך. לעומת זאת, אם מדובר בעסק שמציע שירותי תיירות למטיילים ממדינות אחרות שמעוניינים לבקר בארץ, הסיפור יכול להשתנות מקצה לקצה. תיירים מחו”ל “פוחדים” מהחום הישראלי ולרוב יעדיפו יעדים קרירים יותר בקיץ. לישראל הם יבחרו לבוא דווקא בעונות המעבר ויהיו לא מעט יוצאי המדינות הצפוניות שיבואו “להתחמם” בארץ בחורף.

פעילותה של חברת תיירות יכולה להיות מושפעת מגורמים נוספים רבים הקשורים למועדי פסטיבלים ואירועי תרבות או ספורט מפורסמים אחרים, לוחות זמנים של חופשות במדינות שונות, חגים דתיים ועוד. הדבר נוגע לא רק לסוכנויות נסיעות, אלא גם לבתי מלון, דירות נופש, מסעדות, בתי קפה, עסקי שעשועים, מדריכי טיולים וגם לעסקים בתחומים נושקים כגון חברות הסעות, חברות פרסום, חנויות וקמעונאות באזור.

כל חברה שעוסקת בתחום התיירות יודעת מתי יש עבודה ומתי אין, מודעת להעדפות של לקוחותיה ולתאריכים האטרקטיביים של יעדי טיולים או נופש שהיא מציעה. ואילו לדעת זה לא תמיד מספיק. מנהלי שיווק ומנהלי כספים בכל שנה מחדש שוברים את הראש בחיפוש אחר פתרונות יצירתיים כדי לעבור את התקופה הקשה בשלום, לשרוד עד עונת השיא הבאה ולמקסם את המכירות בעונה.

עונתיות היא לרוב הנושא הראשון בו יעסוק היועץ העסקי כאשר הוא מתחיל ללוות חברת תיירות. התייחסותו לסוגיה זו תכלול טיפול בהיבטים מגוונים של ניהול החברה. להלן מספר דוגמאות.

תכנון פיננסי שנתי

זהו תהליך שמאפשר הסתכלות רחבה על ההתנהלות הפיננסית של העסק בתקופה של שנה שלמה, להבין כיצד מתחלקות ההכנסות במהלך הזמן, איך אפשר לפרוס את ההכנסות וההוצאות בצורה חכמה, כיצד לתכנן את התשלומים לספקים ולהבין מה בסופו של דבר נשאר לכם בכיס.

התייעלות החברה בתקופות שפל

ההוצאות הקבועות של העסק ממשיכות להתקיים גם כאשר הוא לא מוכר ובתקופה שהיא לא בעונה חברתכם עלולה להגיע למצב של הפסד או מחסור בתזרים מזומנים. יועץ עסקי יחפש יחד אתכם אחר הפתרונות שיחתכו בהוצאות בזמן זה, יבדוק אפשרויות של הגדלת הגמישות הארגונית והפיננסית של העסק, שינויים בכוח אדם, הוצאה אפשרית של חלק מהעבודות לקבלני משנה ועוד.

הגדלת הכנסות בין העונות

כאן הדגש הוא על החיפוש אחר ההזדמנויות ליצירת רווחים בתקופה הלא טובה – ניתוח מחודש של השוק ופיתוח של מוצרים או שירותים נלווים שאפשר למכור בין העונות, משיכה של הלקוחות באמצעות מבצעים, הנחות או שוברי מתנה, שותפויות עם ספקים אחרים בתחום ועוד רעיונות יצירתיים רבים.

מינוף הרווחים בעונת השיא

אחרי שחסכתם בהוצאות ומצאתם פתרונות לעבור את התקופה הקשה, ניצבת בפני היועץ העסקי המטרה החשובה ביותר – להגדיל את הרווחים שלכם בתקופת השיא למקסימום האפשרי. מה יותר נכון לעסק שלכם, למכור יותר או להרוויח יותר על כל מכירה? מה האסטרטגיה השיווקית אשר תניב לכם רווחים וכמובן תכנון מדוקדק של הפעולות שאותן צריך לבצע כדי לממש את היעדים שאותם הצבתם בפניכם, בניית תכנית עסקית על כל היבטיה השונים – מיתוג, פרסום, קידום האתר, פיתוח מוצרים חדשים, גיוס כוח אדם, ניהול מועדון לקוחות, קידום מכירות וכמובן תכנון זמני הביצוע בעוד מועד כדי להגיע לעונת השיא מוכנים כהלכה.

צור איתנו קשר

השאר פרטים ונחזור אליכם עוד היום!

    יועץ עסקי

    העסק שלך יכול להרוויח יותר!

    לפגישת ייעוץ ללא עלות מלאו פרטים 

    יועץ עסקי
    יועץ עסקי

    העסק שלך יכול להרוויח יותר!

    לפגישת ייעוץ ללא עלות מלאו פרטים